Le Phare – Verzenay

De geschiedenis van Le Phare

Le Phare

Champagne Joseph Goulet werd opgericht in 1909. 

Om zijn champagnemerk bekend te maken, besloot Joseph een publiciteitsstunt te regelen. In 1909 bouwde hij een vuurtoren op een kleine heuvel in het midden van de Champagne wijngaarden. Pal naast de plaats Verzenay.
’s Avonds verlichtte de vuurtoren aangrenzende wijngaarden en de heuvels van Verzenay zo ver dat deze zichtbaar waren vanuit Reims. Het was onmogelijk te missen. De naam GOULET stond geschreven op alle zes de zijden van het de vuurtoren. De naam was zo altijd zichtbaar, van welke kant je ook aankwam.

Het was overigens één van de eerste gebouwen in de regio die van gewapend beton werd gemaakt.

In de aangrenzende gebouwen werd een restaurant geopend (nu al lang verdwenen). Een populaire (bar) werd toegevoegd om aan de vraag van het groeiende aantal bezoekers te voldoen. In een mum van tijd was Le Phare dé favoriete ontmoetingsplaats van de lokale bevolking.

In 1999 verliest de vuurtoren de naam van zijn maker.

De naam GOULET is tijdens de renovatie geschrapt, blijkbaar om aan de contractuele eisen van de verkoper te voldoen. Het was onderdeel van de afspraak dat het culturele en toeristische karakter van deze plek elke commercialisering van champagne zou uitsluiten.

Het Vuurtoren-Museum Moulin de Verzenay (eigendom van Mumm) kijkt uit over het de wijngaarden van de Montagne de Reims..

Meer

error: Content is protected !!

Neem contact op