30 september – 3 oktober 2021

De route: vertrek 30 september om 7.00 uur

Het team

Champagne Mandois - donderdag 30 september 2021 | 15.30 uur

Het Mandois-huis werd geboren in 1735, het jaar waarin de familie Mandois wijngaarden in Champagne kocht. Jean Mandois, een tijdgenoot van de beroemde Benedictijnse monnik en keldermeester Jean Oudart (1654-1742), is de eigenaar van verschillende percelen in de Côte d’Epernay, die hij cultiveert.
Een echte verandering in de familiegeschiedenis werd gemarkeerd in 1860 toen de visionair en pionier Victor Mandois (achterkleinzoon van Jean) champagne begon te produceren en op de Epernay te verkopen.
Zijn visie inspireerde volgende generaties en het is dankzij hen allemaal dat Champagne Mandois vandaag de dag over de hele wereld exporteert en het is een van de echt grote champagnehuizen.

Twee derde van de productie wordt geëxporteerd en het bedrijf is in handen van Claude Mandois (geboren in 1961), de negende generatie sinds Jean Mandois. Claude Mandois vertegenwoordigt vandaag de belangen van familiale aandeelhouders. Het bedrijf Mandois behoudt zijn onafhankelijkheid en neemt beslissingen op lange termijn, waardoor het trouw kan blijven aan zijn eigen stijl en altijd de kwaliteit van zijn wijnen in het oog kan houden. Door de combinatie van traditie en modernisering heeft de familie Mandois dankzij haar populariteit een plaats verworven tussen de grootste champagnehuizen.

Nieuw in het assortiment: CUVÉES TERROIRS NORD ET SUD

Een box met twee Vintage champagnes. Le Nord is Grand Cru van de druiven uit Chouilly, Le Sud is premier Cru van de druiven uit Vertus. Beide Blanc de blancs, de Chardonnay druif.Twee verschillende bodems, Chouilly meer kalk en uit Vertus meer klei gemengd met kalk. Daardoor krijgen ieder een eigen smaak.

Aankomst Gite du Fort | Montmort-Lucy | 17.30 uur

Vrijdag 1 oktober

Na ontbijt tijd om op de route nog bij andere huizen langs te gaan.

10.30 uur Hugues Godmé in Vezernay (bij niets kopen: € 15,- pp)

Lunch

14.00 uur Nicolas Maillart in Ecueil (bij niets kopen: € 18,- pp)

Aansluitend hebben we tijd om nog andere huizen aan te doen.

Voor diner een stop bij E-Leclerc.

Route Montmort-Lucy naar Champagne Hugues Godmé:

Champagne Hugues GODMÉ

Na Emile, Joseph en Bertrand bracht Hugues 40 jaar lang de technische kennis die nodig is voor het beheer van onze wijngaard en de ontwikkeling van onze wijnen.

Sinds 2006 heeft zijn toewijding aan biologische en biologisch-dynamische wijnbouw een nieuwe kijk op het respecteren van de natuurlijke balans van het terroir, de impact op het milieu en het menselijk welzijn geopend.

Het bedrijf telt 40 percelen wijnstokken. Verspreid over 4 dorpen van de berg van Reims Verzenay, Verzy, Villers-Marmery en Villedommange. De diversiteit van de terroirs gecombineerd met de variatie van de druivensoorten zorgt voor een breed palet aan melanges. Chardonnay komt van de krijtlanden van Villers Marmery.  De Pinot Meuniers komt van Ville Dommange. Pinot Noirs van de terroirs van Verzenay en Verzy.

Tarievenlijst van Champagne Hugues Godmé.

Route van Verzernay naar Champagne Nicolas Maillart:

Champagne Nicolas Maillart

De familie heeft relaties met de wijnbouw die teruggaat tot 1753, toen de voorouders wijnstokken verbouwden in het naburige dorp Chamery. Hoewel er een document is dat suggereert dat de traditie nog verder teruggaat, verwijzend naar een “maat van wijnstokken” in 1533 die in kaart werd gebracht door Pierre Maillart, een beëdigd landmeter die in Chamery werkte voor de abdij van Saint Nicaise.

Nu is de negende generatie aan de beurt, onder leiding van Nicolas, die in 2003 terugkeerde na het afronden van zijn studies ingenieurswetenschappen en oenologie. Zo zet hij een bijna driehonderd jaar oude traditie voort en handhaaft hij de huisfilosofie om het volledige potentieel van de Champagne-terroirs in de wijnen naar voren te brengen.

Tarievenlijst van >> Champagne Nicolas Maillart.

Zaterdag 2 oktober

10.30 uur afspraak Henri Chauvet

14.30 uur ophalen fietsen

17.30 uur einde fietstocht

  • in de ochtend boodschappen halen voor het diner
  • in de ochtend ruimte om nog een huis te bezoeken, bijvoorbeeld Barnaut en Veselle (Bouzy)
Adonis 2016

Adonis Vintage 2016 | € 34,-/ stuk | 100% Chardonnay

Tarievenlijst van >> Champagne Henri Chauvet.

Sneak preview foto's Chauvet

14.30 uur fietsen ophalen bij Office de Tourisme;

7 Av. de Champagne, 51200 Épernay

Parkeren op de parkeerplaats bij Moët & Chandon.

Voor de fietstocht en na Chauvet is tijd over. Er zijndan verschillende opties voor de lunch.

error: Content is protected !!