Champagne Mandois

Champagne Mandois, één van de grotere huizen

Champagne Mandois

Champagne Mandois is opgericht in 1735. Dit was het jaar waarin de familie Mandois de wijngaarden in de Champagne kocht. Jean Mandois werd de eigenaar van verschillende percelen in de Côte d’Epernay, die hij verder ontwikkelt.
Jean Mandois is een tijdgenoot van de beroemde Benedictijnse monnik en keldermeester Jean Oudart (1654-1742).
Een echte verandering in de familiegeschiedenis vond plaats in 1860 toen de visionair en pionier Victor Mandois (achterkleinzoon van Jean) in epernay champagne begon te produceren en te verkopen.
Zijn visie inspireerde de volgende generaties en het is dankzij hen dat Champagne Mandois vandaag de dag over de hele wereld exporteert en is één van de grotere champagnehuizen.
Twee derde van de productie wordt geëxporteerd en het bedrijf is in handen van Claude Mandois (geboren in 1961), de negende generatie sinds Jean Mandois. Claude Mandois vertegenwoordigt vandaag de belangen van familiale aandeelhouders. Het bedrijf Mandois behoudt zijn onafhankelijkheid en neemt beslissingen op lange termijn, waardoor het trouw kan blijven aan zijn eigen stijl en altijd de kwaliteit van zijn wijnen in het oog kan houden. Door de combinatie van traditie en moderniseren heeft de familie Mandois dankzij haar populariteit een plaats verworven tussen de grootste champagnehuizen.

Champagne Mandois
Mandois

Champagne Nord - Sud

Mandois heeft een box met twee Vintage champagnes (2015).

Le Nord is Grand Cru van de druiven uit Chouilly.
Le Sud is premier Cru van de druiven uit Vertus.

Beide Champagnes zijn Blanc de blancs, van de Chardonnay druif. De bodem verschilt. Chouilly heeft meer kalk en Vertus is meer gemengde grond van klei met kalk. Daardoor heeft ieder een eigen smaak en identiteit.

Nord - Sud
Vintage

Meer

error: Content is protected !!

Neem contact op